left lapel  
bow tie


Dagens Dikt

Et daglig dikt til glede.


tirsdag, januar 01, 2008
 
åååøøøøøææææææ

GODT NYTT ÅR !

I dag, nå som 2007 er bak oss vil jeg gjerne gi noen personlige kommentarer
om Verden og Norge og saker og ting.

Først sender jeg en takk til alle dere som er lesere av Dagensdikt.com
Send ordet videre til andre dere kan tenke dere liker å lese dikt.
Jeg driver fremdeles med problemene med arkivet. Det må
kunne bli funnet igjen og komme tilbake i Januar.

En spesiell takk går til dere som har sendt inn diktforslag i løpet av året.
Vennligst send diktforslag til gaapaa@yahoo.com

Dagensdikt.com går nå inn i sitt 4de år og er faktisk en av de første og eldste
bloggene på Internettet! HURRA.

Året som gikk hadde en stor tragedie for meg personlig. Vi mistet en av våre beste
venner som ble nedkjørt og drept. I Februar skulle vi spise sammen på en restaurant.
Det var en regntung og mørk kveld så han satte av konen sin ved inngangen og kjørte rundt hjørnet for å parkere. Gikk noen skritt ut av bilen og der kom en varebil og kjørte ham ned.
Han fikk stort brudd på hjerneskallen og døde tre måneder senere uten egentlig å komme til bevissthet igjen !!!

Ellers solgte vi huset på Gjøvik til god pris. Tok en tur til Lærdal og de gamle vegene "Vindhella og Galdane," (Dere kan lese om dem i boken min: Kongeveien over Fillefjell. Du finner den på biblioteket.) - - Var turist til Stockholm og Visby på Gotland. (Anbefales for et besøk.) Reiste til Toscana i Italia for å ferie runde år for min bror. Hadde deilige dager ved Lago di Como og Lago Maggiore i de Italienske alpene og tok også en tur til Island.

Hva ser jeg fremover?
For Norge vil oljepengene forsette å strømme inn. Oljepengene gjør det mulig for landet å få
et bra år til tross for sosialiststyret som gjør det vanskelig å drive ikkestatlig virksomhet.
Norge er nå på toppen av ALLE industrialiserte land m.h.t. ansatte i det offentlige.
I lengden vil det ikke gå.
Jeg har merket meg at Norsk skoleungdom faller langt ned på listen når det gjelder kunnskap i matematikk og fysikk. Dette vil ha store negative virkninger over lang sikt. Vi kan ikke leve på oljepenger men må utvikle skapende virksomhet i landet. Bare frihet til å drive ny virksomhet kan bringe det.

På slutten av året kom avismeldinger inn fra flere land i Europa, særlig England og Tyskland, samt USA om sosialistbeslutningen om at 40 % av styremedlemmene i børsnoterte selskap må være kvinner. Norge holdes opp som et latterlig eksempel på kvinnepolitikk.
Resten av verden forstår at det å drive business er avhengig av å ha folk i ledelsen som har erfaring fra selskapsdrift. Det kan man bare få etter mange år - ikke fra "styremedlems kurs."
Trist at Norge blir holdt for latter - men sånn er nå det.

Ellers: Fortsatt uro i Midtøsten, men det er jo ikke noe nytt.Israelerne konfiskerer fortsatt Palestinsk jord og bygger "festningsbyer" for Jøder i Vest sonen og i Jerusalem. De skjønner ikke at de legger grunnen for sin egen ødeleggelse med tiden, men sånn er nå det.
Iraq ser ut til å roe seg etter hvert men det kommer til å stå Amerikanske tropper der også ved utgangen av2008. Iran: Økonomien er elendig med voldsom korrupsjon blandt “presteskapet”så der kommer det til å bli politiske endringer. Afghanistan forsetter i samme spor som før, men mye er avhengig av hva som kommer til å skje i Pakistand.
Jeg snakket for noen dager siden med en forretningsforbindelse i Pakistan. Han hevdet at Musharaff var populær blandt de som teller I landet. Økonomien er god og korrupsjonen er ned. Men ingen vet ennu hvilken virkning mordet på Bhutto vil få. Alt er usikkert.

I India vil det bli fremgang og ingen store endringer i 2008.

I Kina blir det store forandringer. De er blitt storkapitalister, men det har først og fremst gått til partipampene og deres forbindelser mens store mengder av befolkningen sliter. Det største problemet der kommer til å bli dimiterte offiserer, lavere befal og soldater. De ble lovet jobb dengang de gikk inn i armeen. Nå er de dimiterte og jobbene er ikke der. Det er over 2 millioner av dem. De er velorganiserte og det har allerede vært flere opptøyer organisert av dem. De er den største faren for Partiet. Kan de holde kontrollen? Jeg tror ikke det kommer til å skje noe dramatisk før etter OL, men vi får se.

I Amerika blir det en ny president i November. Ingen vet nå hvem som kommer til å bli valgt.
Hillary Clinton leder fremdeles på den Demokratiske siden men over 50 prosent av velgerne er negativt innstillt til henne. Hun er til og med upopulær blandt demokratiske velgere. Hun har tidligere vist seg å være kontrollerende og hevngjerrrig. Dertil veldig venstrevridd med statlig kontroll av helsevesen og mye annet på menyen selv om hun preker anderledes for å skjule seg. Hun prater mye om sin "erfaring." Etter hvert begynner folk å se gjennom dette pratet fordi hun jo ingen erfaring har å snakke om annet enn at hun var gift med President Clinton og den erfaringen er jo ikke noe på skryte av..?!
De Amerikanske velgerne er ikke domme og mange ser igjennom pratet hennes.
Obama er en interessant kandidat men tvilsomt om han kan vinne over den velfinansierte og velorganiserte "maskinen" til Hillary.
På den Republikanske siden er det usikkert om hvem som vil slå igjennom. Personlig mener jeg Mitt Romney er den beste. Han har erfaring og har vist at han an ordne opp i kriser, i motsetning til Hillary Clinton som preker om erfaring som ikke er der. Vi faar se.

Chavez, smådiktatoren i Venezula minner meg om Mussolini. Med de voldsomme oljeinntekene sine har han hittil klart å subsidiere den fattige befolkningen som er de som støtter ham. Men siden han sparket ledelsen av det statlige oljeselskapet, inkludert den tekniske staben og nedover til de som drev installasjonene, har produksjonen gått raskt nedover og med det inntektene. Han har gitt bort milliarder til utelandske sosialistiske kompaner som Castro på Cuba, og i Bolivia og Argentina. Folk i Venezula har likt det dårlig. Det er bare et tidsspørsmål før han er ute av bildet. Brasil går bra fremover, og så får vi se hvordan den nyvalgte kvinnelige presidenten i Argentina får det til å gå. Allerede en skandale der. Øyensynlig ble valgkampen for henne delfinansiert av Chavez i Venezuela. En av hans folk ble stoppet i tollen da han fløy inn fra Venezuela med $ 850.000 i kontanter i kofferten bestemt for valgkampen.
I Peru har de en sosialistisk president som ble utdannet under kommmunistyret i Øst Tyskland. Som ventet går det nedover der.
I Chile er den tidligere presidenten Fujimori for retten.Han gjorde mye bra da han var president, men nå blir han sendt I fengsel for resten av livet ser det ut til. Årsak: Menneskerettsforbrytelser.

Afrika. Nigeria som vanlig full av korrupsjon og etniske problemer mellom muslimene i nord og de kristne i syd der oljen er. Ingen bedring.
Syd-Afrika går bare nedover etter at de sorte tok over. Ingen gode nyheter der. Den nyvalgte lederen av ANC, partiet som har statsministeren, ble nylig frikjendt for voldtekt men skal I retten for korrupsjon nå i Januar. Han står på linje til å bli ny statsminister. Hvite forlater landet.
Darfuhr. Tragedien fortsetter. Zimbabwe, Africas "brød-kurv" da de hvite farmerne drev det som Rhodesia, står foran sult og en inflasjonsrate på over 10.000 - i måneden. Diktatoren Mugabe fortsetter og landet går raskt nedover. Trist.

Europa: Øyensynlig gode tider i Tyskland, Frankrike og England. Mulig nedgang i USA vil virke inn. Vi får se. Ellers stort sett gode utsikter i Vest-Europa.
Russland: Putin setter seg opp som diktator selv om han forsetter gamle Russiske skikker med Potemkin byer. Det var dengang landet ble ledet av Katherina den Store. Når hun skulle ut å besøke deler av riket sitt, ble det bygget kulisser av hus og bygg langs reiseruten.
Fra vognen hennes så alt nymalt og vakkert ut. Bak kulissene var historien en annen.
Så også nå med Putin. Fortsatt kommer han til å sitte med makten. selv om forsøk gjøres på å skjule det via en lakei som vil stå som president med Putin som Statsminister.
Olje og gasspengene gjør at den gamle nasjonalismen igjen får et oppsving.
Lite hyggelige utsikter. Vi i Norge må passe på våre interesser overfor den "Russiske Bjørnen."

Se det er Verden slik jeg ser det i dag.
Fremover holder jeg meg som vanlig til dikt. Send meg kommentarer hvis
dere har noe å tilføye det ovennevnte. (gaapaa@yahoo.com)

HA ET GODT ÅR FREMOVER !Okonomiske problemer Norge: Hva skal vi gjoere med alle oljepengene? Folkvil si at det er nok av hull aa putte dem I, men saaenkelt er det ikke.
var callCount = 0;
function rmvScroll( msg )
{
if ( ++callCount > 10 ) { msg.style.visibility = "visible"; }

if ( callCount msg.clientHeight ) {
newHeight = msg.scrollHeight + delta;
}
delta = msg.offsetWidth - msg.clientWidth;
delta = ( isNaN( delta )? 1 : delta + 1 );
if ( msg.scrollWidth > msg.clientWidth ) {
newWidth = msg.scrollWidth + delta;
}
msg.style.overflow = "visible";
msg.style.visibility = "visible";

if ( newWidth > 0 newHeight > 0 ) {
var ssxyzzy = document.getElementById( "ssxyzzy" );
var cssAttribs = ['#' + msg.id + '{'];
if ( newWidth > 0 ) cssAttribs.push( 'width:' + newWidth + 'px;' );
if ( newHeight > 0 ) cssAttribs.push( ' height:' + newHeight + 'px;' );
cssAttribs.push( '}' );
try {
ssxyzzy.sheet.deleteRule( 0 );
ssxyzzy.sheet.insertRule( cssAttribs.join(""), 0 );
} catch( e ){}
}
}
function imgsDone( msg ) // for Firefox, we need to scan for images that haven't set their width yet
{
var imgList = msg.getElementsByTagName( "IMG" );
var len = ((imgList == null)? 0 : imgList.length);
for ( var i = 0; i
Home | Archives

Powered By Blogger TM
  right lapel